Saturday, January 7, 2012

Nombor Ekor Pada Ayat Quran Bukti Islam Dihina Di Pulau Pinang.Inilah berkat pemerintahan Khalifah Umar Abdul Aziz kesayangan puak khawarij PAS.

DAP baca ayat Quran dan Hadis Rasulullah SAW untuk menarik perhatian umat Islam dan melayu demi keuntungan politik mereka...PAS sambut dengan TAKBIR.

Bila tindakan DAP itu dipertikai...PAS melompat bangun menghentam pihak yang mempertikai. Pada PAS, DAP itu sentiasa benar dan perlu dipertahankan walau dengan nyawa.

Dalam isu nombor ekor pada ayat Quran ini, PAS juga harus bertanggungjawab kerana ianya berlaku dinegeri yang ditadbir oleh si lakhnat yang mereka angkat sebagai khalifah.
BALIK PULAU – Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) Cawangan Barat Daya menggesa pihak berwajib untuk menyiasat cetakan keputusan nombor ramalan di sebalik kertas yang mengandungi ayat suci al–Quran. 
Yang Dipertuanya, Mohd Faiz Mohamed Rafeek berkata, tindakan tidak bertanggungjawab syarikat nombor ramalan di pekan Kongsi itu dikesan oleh rakannya pada 1 Januari lalu kira–kira jam 8 malam. 
“Saya memintanya untuk mendapatkan kertas tersebut dan alangkah terkejutnya apabila keputusan nombor ramalan itu sememangnya mengandungi ayat al–Quran. 
“Tindakan syarikat itu secara tidak langsung menyentuh sensitiviti umat Islam,” katanya. 
Beliau berkata, tidak sepatutnya kertas yang bercetak ayat al–Quran digunakan sebagai catatan keputusan nombor ramalan, walaupun kertas tersebut dikitar semula dan laporan sudah dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah Barat Daya kelmarin. 
“Majlis Agama Islam Pulau Pinang (Mainpp) perlu memainkan peranan untuk membongkar isu yang berlaku di Balik Pulau,” katanya. 
Mohd Faiz berkata, beliau turut mendapat sokongan rakan–rakan laman sosial yang bersetuju akan tindakan yang diambil. 
“Bukan itu sahaja, saya turut mengajak mereka yang berminat untuk menyerahkan memorandum kepada Mainpp pada minggu hadapan bagi menyatakan kekesalan umat Islam akan kejadian itu. 
“Pengerusi Jawatankuasa Agama, Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Abdul Malik Abul Kassim juga perlu tampil dan membantu memberi penjelasan agar isu tersebut dapat diselesaikan dengan lebih efektif,” katanya. 
Sumber : Sinar Harian

No comments: