Thursday, December 29, 2011

Kerana Sudah Tersepit, Harakahdaily Terpaksa Dedahkan Penipuan Nik Aziz.Baru-baru ini Harakahdaily ada melaporkan kononnya Hasan Ali ada membuat permohonan maaf kepada pucuk pimpinan PAS atas kenyataan-kenyataan yang dibuatnya berkatan kemelut yang melanda parti berkenaan.

Khabarnya, kerana terlampau gembira dengan permohonan maaf Hasan Ali itu, Nik Aziz cadangkan agar PAS membuat kenduri besar-besaran. Sumber kewangan untuk mengadakan kenduri tersebut seperti biasa akan dipau dari ahli-ahli bawahan parti.

Tup-tup hari ini Hasan Ali tampil membuat kenyataan bahawa apa yang dilaporkan oleh Harakahdaily itu adalah pembohongan semata-mata. Hasan Ali dengan tegas mengatakan bahawa dia langsung tidak membuat sebarang permohonan maaf kepada pucuk pimpinan PAS.

Bila dah terkantoi begitu, Harakahdaily cepat-cepat mencari pihak yang boleh disalahkan. Memandangkan untuk menyalahkan UMNO seperti yang biasa mereka lakukan nampak terlalu tidak munasabah...maka mereka memilih untuk mengambing hitam dan menyalahkan Mursyidul Am merangkap 'Nabi' mereka sendiri.

Ini kenyatan yang dibuat oleh Harakahdaily Bagi melepaskan tengkuk mereka yang sedang tersepit berkaitan isu permohonan maaf Hasan Ali yang mereka war-warkan.
KUALA LUMPUR, 29 Dis: Harakahdaily mempertahankan berita kenyataan Mursyidul Am, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz semalam mengenai pertemuannya dengan Datuk Dr Hasan Mohd Ali. 
Sehubungan itu, kami menafikan berita itu diputarbelitkan sebagaimana di dakwa. Berikut adalah asas kepada berita berkenaan. 
Transkrip penuh sidang media Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz dengan wartawan di Pantai Irama, Bachok 28 Disember. 
Tuan Guru Nik Aziz: Datuk Hassan Ali menarik balik kenyataan-kenyataan dia yang sensitif. Ini tanda kelelakian dia, anak jantan. Kita buat salah, bila kita sedar buat salah, tarik balik, minta maaf. Ini ajaran agama. Bukan senang manusia buat salah nak tarik balik, bukan senang. Tiba-tiba dia ni tarik balik. 
Kita ucap syukur, moga ramai lagi orang yang buat salah, tarik balik dan minta maaf. 
Wartawan: Dari segi parti sendiri tok guru, terimalah? 
Nik Aziz: Terimalah. 
Wartawan: Pertemuan itu di mana Tok Guru? 
Nik Aziz: JKR 10 
Wartawan: Ustaz Nasha... 
Nik Aziz: Saya beritahu kelmarin, kalau Datuk Seri Presiden tak buat jemputan macam ini, saya akan buat. Saya suka sangat. Kerana Islam ini, apabila kita dapat nikmat, kita diminta buat jamuan. Macam kita nak kahwin. Apabila kita kahwin, kita buat jamuan nama dia walimatul urus. Bila kita dapat anak, kita buat jamuan lagi nama dia aqiqah. Begitu jugak, bila berlaku macam tu kelmarin, kita buat jamuan, tetapi jamuan kelmarin tu sebagai jamuan tetamu ja. Kalau boleh, saya akan sebut buat jamuan khusus di peringkat pusat. Kita panggil semua kalau boleh. Saya nak minta jugalah pihak parti PAS Pusat buat jamuan, kita pakat-pakat derma lah. Yang ada seringgit bagi seringgit yang ada seribu bagi seribu kerana gembira kita bahawa kekecohan yang berlaku di kalangan kita dah selesai.
Kekecohan ini, ada satu contoh yang diberikan oleh Datuk Presiden kelmarin. Semasa Nabi masuk ke Mekah, orang panggil Fathul Makkah. Ada seorang Sahabat sebut "kalimah Arab" - "Hari ini Hari Perang". Nabi kata tidak, "kalimah Arab" - "Hari ini hari kasihan belas". Maka Nabi ambil bendera di tangan dia, beri kepada anak dia. Denda kerana celupar mulut dia. Jadi kalau orang zaman Nabi pun ada buat kesilapan dan Nabi betulkan cepat-cepat, inikan zaman kita tengah 2000 tahun, maka banyak benda-benda silap. 
Wartawan: Tok guru, kedudukan Ustaz Nasha lepas ini, mungkin di Parlimen Bachok macamana Tok Guru? 
Nik Aziz: Parlimen Bachok tu orang Bachok tengoklah. 
Wartawan Harakah: Bila dia dah mari minta maaf, maknanya tidak ada peluang lagilah pihak lawan nak gunakan isu sebelum ini? 
Nik Aziz: Ada peluang apa lagi lah...baik.


3 comments:

Anonymous said...

bergelak ketawalah syaitan bila tengok perkara ni berlaku. ni ler hasil kerja tangan2 umngok yg kemaruk nak tengok PAS berpecah belah..

Anonymous said...

bergelak ketawalah syaitan bila tengok PAS menyembah DAP dan dibalaci oleh PKR... ni ler hasil kerja tangan2 PASHIT yg kemaruk nak nak tengok ISLAM, MELAYU, UMNO, BN, MALAYSIA berpecah belah...

sendiri kencing, sendiri minummm... TEKBEER..... jgn lupa tinggal skit dlm kantung kunyit... ANUar.. hahaha....

Anonymous said...

berita ni menunjukkan harakah melaporkan perkara benar dan hasan ali penipu..tu je..haha.. orang umno gi dengar ceramah hasan ali semua pakat kena tipu..