Wednesday, April 17, 2013

2 Idea Gampang Pemimpin PR Untuk Merangsang Ekonomi.
Idea genius Tony Puah.
Buang saja 2-3 ratus ribu kakitangan kerajaan yang sedang berkhidmat, jadi kerajaan tak payah keluar duit banyak-banyak nak bayar gaji.

'Wang manyak jimat maaa!!..." kata Tony.

Idea Rafizi Lem (boleh tambah BU atau BUT dihujung) pun boleh tahan jugak.
Hapuskan saja kutipan tol. 

Bila tol dah takde...pengilang, pembuat, pemborong dan pengedar barang keperluan yang selama ini terpaksa menanggung kos tol akan dapat mengurangkan harga barangan mereka.

Bila harga barangan jadi murah, rakyat dapat berjimat dan ekonomi pun dapat ditingkat.

Tapi apa yang mangkuk dua ekor ni langsung tak sebut ialah apa akan jadi dengan nasib pekerja-pekerja yang bakal terjejas kalau idea mereka dipraktikkan.

Tony Pua takde pun sebut apa-apa idea bernas yang bakal dilaksanakan untuk membantu 2-3 ratus ribu melayu yang hilang pekerjaan dan sumber rezeki..

Rafizi Lem pun sama. Dia haram takde sebut  pun apa dia nak dibuat dengan ribuan pekerja PLUS, PROPEL dan kontraktor penyelenggara lebuhraya yang bakal hilang punca pendapatan untuk menyara keluarga mereka.


Agaknya yang ada dalam kepala mangkuk ayun dua ekor ni...."pegi mampus lah apa nak jadi dengan korang lepas tu"....

Maklum lah..yang penting pada pemimpin PR ni  undi. Bila dah dapat undi...lantak pi korang lah kalau ada yang merempat atau mati kering kebulur lepas tu.

Lagi pun majoriti yang bakal terjejas dan hilang pekerjaan tu kan Melayu...jadi apa nak dikisahkan sangat.....2 comments:

Anonymous said...

Aku gali geleman dgn liuk lentuk si Razifi ni.. lembut mcm nak menggoda jantan je!
Spesis jenis ini banyak yg AnuGay ambil utk 'berkhidmat' dgn dia.. Malaysia bukan negara gay!!!

Anonymous said...

kalau ramai kena buang kerja kerana polisi baru fuckatan ni, pakat-pakat kita jadi pengganas cari Anwar, Rafizi, Tony Pua, Mat Sabu...sampai dapat kasi ajar mereka cukup-cukup.