Tuesday, July 12, 2011

Hasil Sokongan PAS, ADUN DAP Semakin Berani Permain Hadis.Inilah hasilnya bila PAS menutup mata dengan sikap pemimpin DAP yang sering menggunakan ayat-ayat suci Al-Quran dan Hadis selama ini. Kononnya DAP dah makin faham pasal Islam. Pigidahhhhh! dah berapa ramai pemimpin DAP yang masuk Islam kalau betul-betul mereka faham Islam hasil tarbiah PAS tu?

Dalam sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor siang tadi, Datuk Mohamad Satim Diman selaku Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor telah diarah keluar Dewan hanya kerana beliau mempertikaikan tindakan Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Sekinchan, Ng Suee Lim yang cuba memetik Hadis dalam perbahasannya. 

Para pembaca sekalian boleh membaca kisah selanjutnya disini.

Darah Horas! selalu saja menyirap bila melihat muka cina DAP yang sorang ini. Memang sesuai sangatlah bentuk rupanya itu dengan perangainya.

Nampaknya sekarang, untuk mempertikai dan mempertahankan agama Islam daripada sewenang-wenangnya dipergunakan oleh DAP pun tidak boleh dilakukan oleh pemimpin UMNO di Selangor. 

DAP benar-benar ada kuasa besar di Selangor sekarang. Mereka boleh buat apa saja hatta sampai menggunakan agama Islam untuk kepentingan politik mereka. Dan tindakan mereka itu langsung tidak boleh ditegur, dibantah atau dilarang.

Sayangnya puak-puak Pakatan Haprak masih tak nampak semua itu. Pada mereka, DAPlah sebaik-baik dan semulia-mulia sahabat. Khakkkkk ptuiiihhhhhhh....!!!5 comments:

Anonymous said...

Bkn ko sorang yg menyirap tengok muka sibangsat tuh horas...aku pun menyirap darah sampai ubun kepala bila tengok muka sial dia tuh. Tapi itulah wajah kesayangan puak pas. Klu dia suruh puak pas jilat burit dia...sure beratur panjang puak pas tunggu giliran...sial la weiiii!

Anonymous said...

Sedih betul aku tengok keadaan mcm ni. Apa nak jadi dengan Islam kat S'ngor. Kafir makin bermaharajalela. Quran & hadis dijadikan mainan politik. Pas harus bertanggungjawab dgn keadaan ni.

Anonymous said...

kube lana habih dah nya kacau dek puak kapir ni dah tak kira hadith atau ayat quran semua nya diperguna untuk mempengaruhi pengundi. puak pas pun joint sama

pakngah santan said...

dari air muka macam komunis kita dah pasti dia ni penipu saja. kalau dia nak cakap dari perspektif islam, dia yakin tak dia akan masuk neraka?

Anonymous said...

puak pas jangan dok tengok aje
kebiadapan dap. ugama diajar bukan
ilmu teori tetapi laksanakan ilmu
maka dapat hasil.tapi nik aziz akan
menyokong dap sebab pakatan walau
tak betul pada umat islam contohnya
ambegal.