Wednesday, August 24, 2011

Bermodalkan RM40,000, Din Puduraya Berharap Akan Dicalonkan Semula Di Kubang Kerian.Lawak sungguh cara Din Puduraya melobi untuk dikekalkan bertanding dikerusi parlimen Kubang Kerian. 

Dia gunakan Mohd Sayuti Omar untuk menulis dan mewar-warkan tentang usahanya mencari RM40,000 bagi membina semula rumah 5 orang anak yatim yang sebelum ini telah musnah dalam satu kebakaran.

Maka diangkat dan dipuji-puji oleh Sayuti Omarlah si Din Puduraya tinggi melangit didalam haramkah. Seolah-olah tiada siapa lagi yang layak untuk menggantikannya di kerusi parlimen Kubang Kerian itu. 

Mari kita baca tulisan dan puji-pujian tidak terhingga serta melambung-lambung Sayuti Omar terhadap Din Puduraya yang Horas! petik dari haramkahdaily.
"Saya yakin kalau orang ramai tidak menghormati Sallahuddin sebagai wakil rakyat orang tidak akan menghulur derma secepat itu dan sebanyak itu. Kejayaan Sallahddin itu menunjukkan beliau mempunyai karisma dan diyakini oleh orang yang membaca rayuan beliau untuk membela nasib lima anak yatim itu.  
Jadi kepada mana-mana wakil rakyat jangan saja mengharap bantuan dari agensi kerajaan untuk membantu rakyat dalam kawasan masing-masing sebaliknya mereka boleh membuat rayuan - memohon bantuan massa seperti mana dilakukan Sallahuddin. 
Tetapi ingin saya ingatkan kalau mana-mana wakil rakyat tidak dekat dengan rakyat, sombong atau pun hanya berlagak pandai orang ramai tidak terpanggil untuk memenuhi rayuannya. 
Makanya sekali lagi ditegaskan belajarlah dengan Sallahuddin yang sedarhana dalam segala hal, yang cermat dalam mengeluar tutur bicara, pandai menghormati orang dan seorang pemimpin pelapis Pas yang saya nampak mempunyai ciri-ciri khas yang teristimewa. 
Jadi tidak ada masalah kalau Pas Kelantan untuk terus mengekalkan Sallahuddin di Kubang Kerian dalam pilihan raya akan datang kandati beliau sudah dua penggal berkhidmat di situ. 
Ternyata keberadaanya di Kubang Kerian memberi kesan dan menyenangkan sesiapa saja yang merasai atau tahu menilai pengorbanan beliau di bumi Kelantan Darulnaim sejak hampir 10 tahun lalu. 
Syabas kepada Sallahuddin semoga anda terus menabur bakti dengan keupayaan diri sendiri dan gunalah keistimewaan yang ada kepada diri anda untuk membantu rakyat dan merealisasikan erti seorang wakil rakyat".
Baik punya ayat Sayuti Omar buat. Tapi nampak melebih-lebih sangat caranya memuji dan mengangkat Din Puduraya. Seolah-olah Din Puduraya pembawa rahmat dan kesejahteraan pada penduduk Kubang Kerian.

Jika ditakdirkan Din Puduraya dicalonkan semula oleh kepimpinan tertinggi PAS untuk bertanding disana kesan dari ayat masuk bakul angkat sendiri Sayuti Omar, biarlah para pengundi disana yang akan menentukan nasibnya...menang atau kalah.

Harap pemimpin-pemimpin PAS yang lain tidak berbulu mata melihat cara Din Puduraya melobi diri sendiri. Apa tunggu lagi? Anda semua pun boleh melakukan perkara yang sama.

Steady Din!... kah!...kah!...kah!...kah!...kah!...1 comment:

Anonymous said...

Cara politik PAS sudah semakin teruk sekarang. Ini mesti kerana terpegaruh dengan cara politi DAP.