Tuesday, August 16, 2011

Lebai Malang: Giliran Gereja Pula Menganjing Kurapkan PAS.Sebelum ini kerap kali kita dapat lihat bagaimana DAP dan PKR memperbodoh-bodoh dan menganjing kurapkan PAS.

Macam-macam cara mereka buat untuk menampakkan yang PAS itu bodoh, tidak boleh diharap dan tidak layak untuk membuat apa-apa keputusan.

Hari ini sampailah pula giliran gereja yang bermati-matian dipertahankan oleh Khalid Samad dan juak-juaknya membangang-bangangkan dan menganjing kurapkan Parti 'Isle' Semalaysia itu.

Punyalah besar hasrat PAS mahu mengadakan pertemuan dengan gereja berkeaan, akhirnya bila sampai waktu yang dijanjikan pihak DUMC dengan selamba membatalkannya. 

Dulu JAIS pun menolak apabila PAS meminta untuk diadakan pertemuan.

Cuma cara JAIS menolak permintaan PAS adalah dengan cara baik. Bukan macam cara yang dilakukan oleh DUMC...mula-mula setuju untuk bertemu, tapi sudahnya membatalkan disaat-saat akhir.

Kita semua boleh faham mengapa JAIS menolak untuk bertemu dengan PAS.

Buat apa JAIS adakan pertemuan dengan PAS sedangkan PAS tanpa usul periksa telah menghentam mereka hanya kerana mereka menjalankan tugas untuk menyelamatkan akidah umat Islam yang bakal dimurtadkan? 

Sedangkan PAS dalam pada masa yang sama bersungguh-sungguh mempertahankan pihak gereja terlibat. Seolah-olah pihak gereja berkenaan telah dianiaya dengan zalim oleh JAIS.

Sungguh malang nasib PAS.

Tak ubah macam kisah "Lebai Malang" dalam kisah dongeng kanak-kanak yang pernah kita baca. Kehulu melepas...kehilir pun melepas. Sudahnya yang nampak bodoh adalah diri sendiri.

Tapi dalam keadaan diperbodoh dan dibangangkan oleh DAP, PKR dan gereja yang mereka pertahankan itu pun PAS masih tak sedar diri lagi.

Meraka tetap sanggup diperlakukan sedemikian sampai bila-bila asalkan mereka diberi sedikit kuasa politik. Itulah nilai PAS yang dibangga-banggakan oleh penyokong-penyokong totoknya.

Kasihannnn....7 comments:

Anonymous said...

pcacai umNO aka YAHUDI aka PORNO yg anjing kurap sebenarnya....yg dia tahu.. hidup meLAYU....hidup meLAYU.... tu je ada dlm kpala lutut pcacai nie...

Nik Ajis Anjing DAPig said...

Hoi BABI anak haram pukimak nko August 16, 2011 7:46 PM.

Dalam hidup nko tak ada lain selain makan BABI dan jadi barua Cina DAPig. Pegi mati la si BANGSAT anak harram. Mak kau memang pelacur 50 sen kongkek dengan BANGLA dekat petaling street kan BABI?

TENGGARA is SOUTHEAST said...

Kesian PAS, masih syok sendiri.

Lebai Malang said...

INGAT PAS, INGAT DAP..SOKONG PAS = SOKONG DAP....

PasForAll said...

so pe maslhnya ble gereja mntk tanggh jmp pas?ak tdk nmpk sbrg mslh pn kpd pas.maslh skrg maslh hati dan jiwa puak umno je yg nk cri publisti murahn dan memutr belit isu sebnr

Anonymous said...

Hitam busuk membangkai sungguh hati orang PAS tak reti bahasa ini bukan soal politik ini soal akidah.

Paspispus said...

PasForAll... masalahnya ialah dah tak ramai yg hormatkan PAS lagi. Gereja yg PAS susukan dan tatang mcm minyak penuh tu pun dah tak nak pandang muka PAS. Dulu... w'pun aku x sokong, tp sekurang2nya aku tetap hormat pada PAS.