Thursday, February 16, 2012

Teresa Kok Tuntut Sekolah Cina Dan Sekolah Katholik Dibina Diatas Tapak Sekolah Kebangsaan.
Tanah berkenaan sudah direservekan sebagai tapak sekolah kebangsaan oleh Kementerian Pendidikan memandangkan pertambahan peratusan penduduk Melayu di Puchong.

Tapi wanita Cina yang dikatakan berasal dari baka Yahudi Kaifeng ini tidak peduli.

Dia tetap berkeras mahu  SJKC Yak Chee dan SMJK Katholik dibina diatas tapak tersebut... tak kiralah by hook or by crook.

Teresa tak peduli dan tak mahu ambil tahu akan keperluan anak-anak Melayu kepada 2 sekolah kebangsaan yang bakal dibina diatas tanah tersebut kerana itu bukan masalah kaumnya.

Bagi Teresa, keutamaan wajib diberi kepada anak-anak dari kaumnya walau dengan apa cara sekalipun. Teresa tak akan berkrompomi dalam hal ini. Itu adalah jelas.

Kepentingan pendidikan untuk bangsa Melayu boleh diletak ketepi. Baginya...bukan tanggungjawab dia untuk memikir dan mencari jalan penyelesaiannya.Teresa minta kaumnya bangun untuk menuntut tapak berkenaan.

Teresa minta kaumnya berkumpul beramai-ramai menyatakan bantahan pembinaan 2 sekolah kebangsaan untuk anak-anak Melayu disitu.

Teresa minta kaumnya tanda tangan petisyen bantahan kepada Kementerian Pendidikan.

Sungguh celaka perempuan DAP ini.

Selanjutnya rakan-rakan pembaca boleh klik disini.
6 comments:

Anonymous said...

sekolah Kebagsaan ialah sekolah untuk semua kaum & agama..

sekolah lain2 untuk Cina & Kapiaq aje..

awat bodoh teresa kote ni?

Anonymous said...

Hati-hati dengan cina-yahudi sekor ni!!!

mrsedapkl said...

inii lah akibatnya bila bangsa lain tgk org melayu dah tak bersatu
mereka dah mula naik tocang..bangunlah bangsa ku adaah kita nak biarkan ni semua berlaku depan mata kita..ini pun belum lagi mereka berkuasa kalau dah berkuasa mua dia halau kita dr bumi ni..fikir2 lah bangsa ku

Anonymous said...

PERCAYALAH DATUK NAJIB DAN TS MUHYIDDIN, MENTERI PELAJARAN AKAN MENUNAIKAN PERMINTAAN PIHAK INI DEMI MERAIH UNDI MEREKA. ORANG MEAYU BUKAN BOLEH BUAT APA PON. TUNGGUUU!!!!!!

Anonymous said...

Jangan bagi...pedulikan! usah berlembut...mereka semakin melampau semenjak wujud nya PR.

Anonymous said...

teresa sial ni kalau kerajaan tak bagi nanti, dia akan menjerit2 tuduh UMNO rasis.

Tapi bila dia menuntut tanah yg memang dah dikhaskan utk sekolah kebangsaan bagi kemudahan budak2 melayu tu..sampai kiamat dia takkan nampak & ngaku diri dia rasis.